2011. február 1., kedd

Marbella

A hazautazásom előtti napon Marbellan voltunk.


Mivel tudtuk, hogy kevés idő áll rendelkezésünkre a nézelődésre, célirányosan mentünk. Egy korábbi alkalmak egyikén, amikor meglátogattam a családot, már sétáltam a kis utcákban a város centrumában a Plaza de los Naranjos-on (Narancsok tere)



Ezen a téren van a Városháza és a Santiago kápolna is. Semmivel össze nem téveszthető illat árad a téren, a narancsfák illata, melyekről a nevét kapta a tér. A reneszánsz kút is egy turista látványosság.
Rövid sétánkat a Parque de la Alameda (Alameda Park) ban kezdtük. Ez a park Marbella gyönyörű zöld oázisa.


A 18. század óta rengeteg változáson ment keresztül addig amíg a mostani kialakítást elérte. Egy botanikai gyüjtemény, a növényekkel. Bugenvillia, gumi fa, jázmin, egzotikus növények sokasága fejlődik, pompázik itt a Földközi-tengeri éghajlatnak köszönhetően.





Egyedi és szép kerámia padok, szökőkút vonzza a pihenni vágyó embereket.

video

A kerámia festmények a padokon a város történelmi emlékeit idézik. Számos kovácsoltvas pad is van a fák alatt.
Sétánkat folytattuk az Avenida del Mar gyönyörű sétányon, mely a belvárost köti össze a Paseo Martimo tengerparti sétánnyal.
Az Avenida del Mar sárga márvány burkolattal készült, csodálatos kilátással a tengerre.
Alatta az 1990-es években mélygarázst építettek.



Marbella egy korábbi polgármestere megvásárolt a város részére 10 bronz szobrot két ismert művész (Eduardo Soriano és Salvador Dali) alkotásaiból.

bővebben

A város lakói és a túristák, így gyönyörű környezetben élvezhetik a művészetet.






A Puerto Banus bejáratánál van még egy S. Dali által készített szobor, egy orszarvú. Ezt az alkotást egy üzletember ajándékozta a városnak 2004-ben Dali születésének centenáriuma alkalmából.
Közvetlenül a tengerparton, egy hosszan elnyúló sétányon Paseo Martimo folytattuk a sétánkat. A sétány tele van kávézókkal, éttermekkel, utcai árusokkal.





A sétány a Puerto Banus-nál ér véget, ahol luxus jachtok százai sorakoznak. A város tengerpartja 28 km hosszú nem egybefüggő partszakaszból áll. A strandokon szórakoztató látványosság a különböző méretű elefánt alakú zuhanyozók.

Egy étterem teraszán ültünk, amikor a szél felerősödött, így a belső térben fogyasztottuk el a spanyol nemzeti ételt a paella-t.

bővebben









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése