2011. február 5., szombat

Home sweet Home

Hol is van az "édes otthon"? Egyértelmű, hogy ott ahol a család együtt tud lenni fizikai értelemben is. Úgy tűnik, hogy az elkövetkezendő pár hónapban, ismét mindannyian tesszük a dolgunkat és várjuk a következő "családegyesítést". De milyen nagy szerencse is, hogy ezt a nagy távolság okozta hiányérzetünket a napi többszöri kommunikációval a net segítségével csökkenteni tudjuk.
Most ezúttal minden rendben volt, a járatok időben indultak, érkeztek, kedvezett az időjárás is a repülésnek és a repülőtereken sem volt munkabeszüntetés.





Az indulás a Malagai Nemzetközi Repülőtérről történt. IATA kód: AGP
A IATA betüszó az International Air Transport Association (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) rövidítése. Ez a szövetség tömöríti a légitársaságokat. a székhelye Montreálban van. A szervezet egyik feladata a kódok meghatározása is a légiközlekedés gördülékeny biztosítása érdekében.



Ez a repülőtér fantasztikus még egy mozgásában korlátozott személy szemszögéből nézve is. Minden gördülékenyen ment a (check-in) utasfelvételi pulttól kezdve a váróteremben. a gépre való feljutásig. A váróteremben a kapuig rövid a távolság. Rendelkezésre áll több kioszk, bár, sajtó pult.
Malaga repülőtere 8 km-re van a várostól, Andalúzia hivatalos nemzetközi repülőtere.

Napi rendszerességgel indulnak járatok az ország 20 másik városába, illetve több, mint száz európai városba, pl. Párizsba is ahol én átszálltam, napi több járat is van. Ezen kívül direkt járatok indulnak innen Észak-Afrikába, a Közel-Keletre és Észak-Amerikába is.

video

A repülőtérnek három terminálja van. A 2-es terminál vagy közismert nevén a Pablo Ruiz Picasso terminál 1991-ben nyílt meg. Az épületet Ricardo Bofill építész tervezte.

bővebben

Az új 3-as terminált is Bofill tervezte. A terminál építése a növekvő utasszám miatt vált szükségessé, valamint, hogy még inkább fellendítse a Costa del Sol üdülőtúrizmusát. Itt épült fel Európa legnagyobb repülőtéri utascsarnoka. A terminálban 179 utasfelvételi pult, 48 beszállókapu, Starbucks kávézó üzletek stb kaptak helyet.

video

Az Air France járataival átszállással a Charles De Gaulle repülőtéren a késő délutáni órákban is mét hazaérkeztem Budapest Ferihegyre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése