2011. január 9., vasárnap

Ojen



Tegnap tettünk egy "munka" kirándulást Ojenbe. Csodálatos idő volt. 20 C fok körüli hőmérséklettel. Sikerült elintézni a betervezett dolgokat, és közben én ismét gazdagabb lettem egy tipikus (pueblo espanol) spanyol faluval való ismerkedéssel.



Ojen egy jellegzetes hegyi falu, Marbellától 8 kilóméterre, magas hegyek oldalán épült. Már a római korban is lakott település volt. Keskeny sikátoron, meredek utcán lehet feljutni egy sziklafalon lévő barlangba, ahol tiszta forrás ered.









Ez a domboldal ősidők óta lakott. A sziklafal jól védhető volt az ellenség elől.
A faluba vezető útról egyedül álló panoráma tárul a látogató elé a tengerpart irányába. A falu szűk macskaköves utcáival, fehérre festett házaival megőrízte arculatát a régi időkből.



A házak szinte dülöngélnek a hegyoldalban, bemutatva annak arab eredetét.



Az egyik legszebb település, Malaga tartományban. A falut teraszos kertek veszik körül. Az utcákat még januárban is virágok, virágzó cserjék díszítik.

















Az andalúz emberek barátságosak, nyugodtak, vidámak. Jó volt őket látni, a vendéglátó helyek teraszán üldögélni. Bár nem értettem a beszélgetéseket, de éreztem, hogy figyelemmel vannak egymás iránt, örülnek az életnek.

Ojen az andalúz falu a béke és a nyugalom szigete.

video

A települést elhagyva kanyargós út vezet a hegyekbe.



Túrázásra is nagyon alkalmas ez a környék. A túra útvonalon 3 óra alatt 5 km-es távot lehet megtenni, árnyas fenyvesek és gesztenyefák között. Gazdag a környék állatvilága is. Megtalálható itt a szarvas, muflon, spanyol kecske, szirti sas, uhu.
A Sierra Blanca legmagasabb csúcsa a Cerro Nicolas (1100 m) a faluból is látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése