2011. január 14., péntek

Churros con chocolate

A vásárcsarnokban fűszereket és zöldségfélét vásároltunk, majd lesétáltunk a


Plaza de las Flores-re. Erre a gyönyörű térre, Estepona történelmi központjába.








A térre jellemző, hogy minden évszakban tele van virággal.























Ültünk egy kávézó teraszán, és a kávé mellé rendeltünk egy adag Churros-t forró csokoládéval.
A Churros tradicionális spanyol édesség, desszert. Forró olajban kisütött tészta, hasonlít a magyar fánkhoz.
Formájában eltérő mivel általában hosszúkás alakja van, bár Andalúzia egyes részein köralakúra is formázzák, melyet azután pálcikára szúrnak fel.
Forró csokiba mártják és úgy fogyasztják a legtöbb helyen.

Recept

Sokan eszik reggelire, tízóraira, uzsonnára. A városban több helyen található Churreria, de kávézóban is rendelhető.



A hagyományt kedvelő spanyolok számára még egy pohár ánizslikőr is élvezetesebbé teszi ezt a finom desszertet.
Az élelmiszerek közül amit az Újvilágból a spanyolok magukkal hoztak, talán a csokoládé lett, amit a leggyorsabban megkedveltek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése