2011. július 1., péntek

Mercadas Medievales

Középkori vásár, mely Spanyolországban más-más időpontban, különböző helyszíneken kerül megrendezésre. Estepona-ban ez a három napig tartó eszem-iszom, dínom-dánom, utcai felvonulás elkezdődött már június 23.-án csütörtökön este és vasárnapig tartott a Plaza de las Flores-en és a térre vezető sétáló utcákban. A kávézók és éttermek teraszai is tele voltak, vendégekkel, de a több mint hatvan kézműves sátor mellett az egyéb sátrakban sokféle étel, ital várta az odalátogatót.
Az árusok beöltöznek ilyenkor korhű jelmezekbe.


Kolbászok sültek, egyéb sült húsok, sült csirke, polip, pizza, palacsinta, édességek, cukorkák, csábították a felnőtteket és a gyerekeket.




Mi is vásároltunk igazi spanyol sonkát, és sajtot.

A programokból néhány a teljesség igénye nélkül. Arab piac, játékok, versenyek a gyerekeknek, komédiások parádéja, solymászati bemutató, udvari bolondok, tréfálkozása, tűzzsonglőrök bemutatója, gólyalábon sétálók, akrobaták. Az egész egy színes, magával ragadó show. Lovagok párbaja, keleti táncok, középkori esküvő.

Mesterségek bemutatása:


AKNAH




Ahogy az arab piacon is lenni szokott, árusítanak mindent ilyenkor, szappant, gyertyát, vízipipát, kardot, ásványokat, gyógynövényeket, textileket, ékszereket.










És végül a mi vásári sétánk a nagyon népszerű cukorka árusnál fejeződött be.

FOTÓGALÉRIA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése