2011. július 28., csütörtök

Estepona Marina

Malaga és Gibraltár között Estepona az utolsó nagyobb város a Costa del Solon. A kikötő (Estepona Marina) a város nyugati végén található, a belvárostól 5 percre.


A tengerparti sétányon, kellemes sétát lehet tenni, közben nézni a lehorgonyzott vitorlásokat, sétahajókat, yachtokat. Érezni a tenger illatát, figyelni az apályt és a dagályt.
A kikötőben 443 horgonyzóhely van.



Működik információs iroda, vám, útlevél kezelés, haditengerészeti iroda, elsősegély, kommunális létesítmények, parkolók, postaládák, közmű ellátás, mosoda, yacht klub, műhelyek, daruk, dokkok, szatócs bolt.




Több kiváló étterem és bár is működik. A látogatók találkozhatnak az autentikus andalúz zenével, tánccal és az éjszakai discók, bárok, gondoskodnak a legmodernebb zenéről is.

Video1

Népszerű a vasárnap délelőtti idegenforgalmi piac.

Video2


A halászati kikötőben, mely a kikötő nyugati részén van, kora reggel, vagy éjszaka megtekinthető az aznapi fogás. halat nem lehet itt vásárolni, de az aukciós folyamatot végig lehet kísérni. Majd az üzletkötés után, lefedik a halakat jéggel, és hűtőkocsikban a forgalmazási helyre szállítják.


1986 január 1-én csatlakozott Spanyolország az EU-hoz. A következő években a városban (Estepona) és a kikötőben is nagy fejlesztések történtek. Így vált a kis halászkikötő elegáns yachtkikötővé.








A halászati kikötőben szinte a legtöbbet fotózott hajó.

Talán a tulajdonosa sem ismert. Régóta nem használták már, és lehorgonyozva állt a kikötőben, amikor is szép lassan a palánkok között beszivárgott a víz és a hajó elsüllyedt. Egy daru emelte ki a partra.

Néhány fotót erről az oldalról vettem át.
Nemzetközi kikötő innen 50 km-re van, Algeciras-ban. Onnan van kereskedelmi és személyszállítási kapcsolat az összes kontinensre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése