2011. augusztus 12., péntek

Cayetana Su pasión




Cecilia Gomez bemutatta a látványos flamenco show-t, a rendkívüli táncosok, énekesek, zenészek kiséretével, augusztus 6.-án Estepona-ban.
Video
A produkciót Cayetana de Alba hercegnő szenvedélye ihlette a flamenco, a költészet, festészet, lovak, bikaviadal művészete iránt.



La Duquesa de Alba, de Francisco de Goya


A turné előző év márciusában indult, miután a show bemutatásra került Madridban (Teatro Lope de Vega) Augusztus végén ismét látható lesz az előadás Madridban.
Cecilia Gomez tehetsége, kreatívitása, intuíciói művészien megnyilvánulnak az előadásban. A koreográfia jól illusztrálja a különböző művészeti ágakat, melyek az arisztokrata hölgy életének része.
Maria del Rosario Cayetana Paloma Alfonsa Victoria Eugenia Fernanda Teresa Francisca de Paula Lourdes Antonia josefa Fausta Rita Castor Dorotea Santa Esperanza Fitz-James Stuart ,Silva, Falco y Gurtubay (Wikipedia) hercegnő az egyik leggazdagabb spanyol asszony. Tucatnyi kastélya, rengeteg földje, hatalmas műkincsvagyona van.



Rokona a néhai Diana walesi hercegnőnek, Winston Churchillnek és a brit királyi családnak is.
Az 539 éves Alba -ház fejeként olyan privilégiumokat élvez, amit a világon szinte senki: nem kell letérdelnie a pápa előtt, és lóháton vonulhat be a sevillai katedrálisba.
Vagyontárgyait túlnyomórészt felbecsülhetetlen értékű műkincsek alkotják mint Goya, Velazquez és Tiziano képeinek gyüjteménye, a Don Quijote első kiadása, Columbus első térképe Amerikáról, illetve Aragónia, Nápoly és Szicília királyának, VIII. Henrik első felesége apjának, II. Ferdinándnak a végakarata.
Az arisztokrata hölgyről szinte minden héten megjelennek az ismert és népszerű társasági lapok oldalán, illetve egyéb médiában is a fotók és a hírek.


Vanity Fair

1 megjegyzés:

  1. Más szemmel nézek már az "öregasszonyra".
    Várni fogom a tudósításokat róla a Holá-ban!

    VálaszTörlés