2010. december 25., szombat

Estepona




Spanyolországban Andalúziában a Costa del Sol-on Estepona egy gyönyörű kis város. A város melynek 60 000 lakosa van, megőrízte spanyol jellegét, természetes báját. Régen az itt élő emberek halászatból és földművelésből éltek. Ez a település már az ókorban is létezett, a környék a rómaiak által is elfoglalt terület volt.

A XVI. századból való a (Torre del Reloj) toronyóra, amely eredetileg egy minaret volt. Ide a szűk macskaköves kis utcákon lehet feljutni. Nagyon népszerűek a sétáló utcák, a terek. Jó látni az egymásra figyelő, beszélgető embereket, üldögélve egy padon, vagy a szép tereken, egy kávé, vagy ital mellett a tapas bárokban, kávézókban. Kedvenc terem a (Plaza de los Flores) A tér virágokkal. A térre vezető sétáló utcákban apró boltok vannak (Bodegas), melyek tulajdonosai az utóbbi időkben nem sok vásárlóval találkoztak. A nagyobb üzletek a Calle Real és a Calle Teraza-n találhatóak. Nagyon sok zárva van ezek közül is. Persze a túristák elsősorban nem vásárolni jönnek ide.

video1

Nagyon kedveltek a 23 km-es partszakaszon a homokos strandok. A város közelében emelkedik a Sierra Bermeja hegység, melynek csúcsa 1449 méter magas a tengerszint felett.

Estepona 75 km-re van Malagától ahol nemzetközi repülőtér üzemel, melyet folyamatosan bővítenek.Jó kirándulás és csak 40 km Gibraltár. Az előző évben már voltam ott a családommal és a barátainkkal.

A híres üdülőhelyMarbella is csak 25 km-re van.

A környék mikroklímájának köszönhetően az év 325 napján süt a nap. Hihetetlen, hogy még most decemberben is a 24 órából mennyi a napos órák száma. Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy szívesen költöznek ide az északi népek, különösen a téli időszakra.

A környéken különféle sportolási lehetőség kínálkozik. Csak győzzön válogatni, akinek kedve van hozzá, és van ideje is!

video2


Első helyen vannak a vízi sportok, a golf természetesen, de a lovaglás, és a tenisz is népszerű.

A helyi lakosok is mint a többi megyében élő spanyol ember nagyon szeret ünnepelni. Nagyon sok alkalmat találnak az ünneplésre.

Szívesen olvasok a szokásaikról,történelmükről, kultúrájukról.

Ha lehetőségem nyílik rá a tengerparton szeretek a sétányon vagy a homokos parton úgy igazán nézelődni. Figyelni az embereket, és a természetet.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése