2013. január 7., hétfő

Adventtől a Napkeleti Bölcsekig Busca la Luz


Parroquia de San José, Estepona
A mai nappal véget ér a karácsonyi ünnepkör. Ez a második ilyen időszak volt amit itt Andalúziában tölthettem. Néhány fotó, néhány gondolat erről az időszakról.
December elején már az utcákat, tereket itt is feldíszítették.








A bevásárlóközpontokban is megjelentek az ünnephez kapcsolódó ajándékok.




Mi is elkészítettük a "legkisebb" számára az idei Adventi Kalendáriumot. Az iskolában készültek a gyerekek a karácsonyi ünnepségre.



A zeneiskola növendékei a karácsonyi koncertre amit a templomban tartottak.

Nekünk is sikerült az idei fenyőfát beszerezni! Ez nem is volt annyira egyszerű! Itt nincsenek utcai elárusító helyek ahol fenyőfát lehet vásárolni! A közeli kertészeti áruházban már csodával határos módon tudtunk csak venni egy fenyőt. Így volt karácsonyfánk is.


A szilveszter éjfélt általában az itt élő emberek a családjukkal, barátaikkal töltik. A vendéglátóhelyek, éjjel kettőkor nyitnak ki, szabad taxit sem lehet találni. Persze ezek itteni tapasztalatok Esteponaban. Más helyeken, mint Marbella, vagy Duquesa, közeli helyek, ahol több a külföldi vendég ott nyüzsgőbb az éjszakai élet is.
Az igazi nagy ünnep az január 6.-a. Az ünnep előtti este érkeznek a három királyok, vagy napkeleti bölcsek, Los Reyes Magos.
Akik ajándékot hoznak a gyermekeknek. A Los Reyes Magos-ok helikopterrel érkeztek az iskola közelében egy sportpályára.

Egy nagy díszes felvonulással követte azután a tömeg a királyokat. Ez egy igazi spanyol fiesta!





Ilyenkor ajándékozzák egymást a családtagok is, és együtt ülik meg az ünnepet, nagy eszem iszommal. Mi is elfogyasztottuk az idei süteményt is a Rosca de Reyes-t.


  
Ez egy desszert, egy mexicoból a gyarmati időből származó édesség. Emlékeztet Jézus születésére, a Napkeleti Bölcsek látogatására, akik  ajándékokat, aranyat, tömjént és mirhát vittek a gyermeknek.  (Melchor, Gaspar, Baltazar)
A sütemény formája hasonlít egy királyi koronára, a tetején kandírozott gyümölcsökkel, amelyek hasonlítanak a koronázási ékszerekre.

A sütemény belsejében két meglepetés figura van elrejtve. Egy bab és valami más porcelánból, vagy kerámiából készül. Mindkettőnek szimbolikus jelentése van.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon klaszz kis összefoglaló!!Jaaa,Boldog Szülinapot kívánunk,kicsit elmaradva..puszik Aliz

    VálaszTörlés