2012. november 24., szombat

Karácsonyi vásár Marbella

Marbellán a Kongresszusi Központban (Palacio de Ferias, Congresos y Exposiones de Marbella)
ITT
nyilt meg csütörtökön a karácsonyi jótékonysági vásár a Caritás szervezésében. (Bazar Solidario Navideno de Caritas)


Az épület, mely helyet adott a rendezvénynek, Marbella központjában van, modern infraseruktúrával rendelkezik. Így alkalmas különféle programok megrendezésére ( konferenciák, termékbemutatók, kiállítások, ünnepi vacsorák, színházi előadások, jégszínházi produkciók stb. )
Mindez 10 000 négyzetméteren előadótermekkel, tárgyalókkal és étkezővel.
Jótékonysági karácsonyi vásár, melyet azért hoztak létre, (az idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre), hogy a Caritás megvalósíthassa a szociális segítségnyújtási projekteket Marbellán.
60 stand, elárusítóhely, kínálja portékáit, élelmiszereket.










A vásár ideje alatt büfék, éttermek szolgálják ki a vendégeket és




 
változatos előadások követik egymást a színpadon.
 

Esténként jótékonysági vacsora és kulturális rendezvények vannak vasárnap estig a zárásig.




2012. november 16., péntek

Itthon és otthon

Az előző bejegyzést zárnám le avval, hogy bármennyire is drámai volt akkor az erdőtűz, a természetnek néha szinte szüksége  van a megújuláshoz az ilyen és hasonló jellegű katasztrófákra. A tűzhányók kitörése vagy az erdőtűz után is nagyon jó minőségű lesz a talaj, újraéled a növényzet.
Hanka iskolájában szeptember 16.-án kezdődött a tanítás. Még hetek múlva is a hiányzó könyveket kellett beszerezni, de ez nem okozott különösebb gondot. A Magyarországi oktatási rendszer szerint most első osztályos, bár már a harmadik iskolai évet kezdi ebben az iskolában.











Nagy segítséget kapunk a magyar nyelvű tananyag elsajátításához  a budapesti iskola tanító nénijétől is. Remélem, hogy sikerülni fog átadni neki mindent a magyar tananyagból, a magyar kultúrából is!
Néhány nap múlva az itteni iskolakezdést követően mentem vissza Budapestre.
Az utazás előtt még egy "nagyon" nyári nap délelőtt egy hangulatos kávézóban ültem Marbellán, akkor még nem tudtam, hogy mikor jövök vissza,





Amikor a magyar légtérbe érve, néhány perc után megláttam a Balatont nagyon jó érzés fogott el. Itthon vagyok! Vajon Hanka érezni fogja ezt valaha ha a Balaton felett fog repülni vagy Magyarországon lesz?


Gyönyörű volt az ősz Budapesten!
Jó volt találkozni újra a barátokkal, ülni egy budai kávéházban,




ITT

Sétálni a belvárosban, kávézni a nemrégen nyílt Szamos Gurmet Ház-ban




















Video

ITT

Az itthon töltött időbe még belefért egy mozi és egy színház program is!

Látogatóban Ráckevén a barátoknál:





Gyönyörű őszi nap volt!!!
Majd váratlanul adódott egy jó lehetőség, ismét a Ryanair-nél vissza út Malagába. Felgyorsultak az események! Gyorsan elintéztem a halaszthatatlan dolgokat, vásároltam néhány könyvet, melyek a nyár végén jelentek meg, és ahogy feleszméltem már újra a "Costán " voltam együtt a családommal. Otthon!