2012. június 11., hétfő

Real Maestranza de Caballeria de Ronda




1572 -ben egy a nemesekből álló testület elhatározta, Ronda városában, mely Andalúzia egyik vad hegyi vidékén található, hogy létrehoznak egy monumentális arénát a bikaviadalok megrendezésére.
A XVIII. század végén pontosan 1785-ben hivatalosan is felavatták Spanyolország egyik legrégebbi arénáját a Real Maestranza de Caballeria remek épületét, ahol őrzik a mai napig azt a történelmi és művészeti örökséget ami a lovagiasságról, a lovas bikaviadalok művészetéről ad ismeretet.
Az épület homokkőből épült, eleganciáját a kettős toszkán oszlopsor és az árkádos záró üléssor adja.








Az arénában levő múzeum áttekintést ad a bikaviadal történeti fejlődéséről. A tárlókban látható híres matadorok jelmezei, rézkarcok, festmények, eredeti plakátok a Corridas Goyescas-ról.
Az Orleani királyi gyüjteményből az ötvösművészet remekei. 290 darabból álló történelmi fegyver gyüjtemény a spanyol örökösödési háború idejéből. A galéria bemutatja  a lovagiasság és nemesség világát.


Itt működik a méltán híres lovas iskola, ahol elkötelezett oktatás és képzés folyik a díjlovaglás elsajátítására. A lovasok részt vesznek a legrangosabb hazai és nemzetközi versenyeken.

1954 óta mindig szeptember elején kerül megrendezésre a nézők elkápráztatására a történelmi játék a Corridas Goyescas.
Pedro Romero volt az első profi matador, aki a XVIII. században élt. Az ő tiszteletére, születésének 200 éves évfordulójára Cayetano Ordonez ötlete alapján indult ez a művészi atrakció, mely nemzetközi hírűvé vált.




A bikaviadaloknak nagyon sok művész rajongója volt. Orson Welles, Hemingway..........
Francisco Goya bikaviadal rézkarc sorozata is erről tanúskodik. Bővebben ITT


2012. június 7., csütörtök

BUD-AGP

Június első napjai egyikén én is kipróbáltam, hogy is működik ha az ír fapados légitársaság gépével szeretnék Budapestről Malagába eljutni. Olvastam a neten már bejegyzéseket a fapados légitársaságokról. Jót és rosszat egyaránt. Amíg lehetett én is a MALÉV járataival repültem!
2012 május 30-tól a RYANAIR járatok utasai és más fapados légitársaságok utasai is a Liszt Ferenc repülőtér 2B termináljáról indulnak.

Nagy tömeg, hosszú sor volt, ennek ellenére, ütemesen, gyorsan történt az átvizsgálása az utasoknak. A RYANAIR weblapjáról kinyomtatott


 
beszállókártyával és útlevéllel az ellenőrzésen túljutva néhány száz méter megtétele (kb.300m) után, már fel is kapaszkodhattam a lépcsőn, és leülhettem egy szabad helyre.




 
A jegy ára ennél az összegnél azért többe került! Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon észnél kell lenni a foglalásnál, mert akár 10-20 euróval is többet lehet fizetni teljesen felesleges szolgáltatásért.

Az viszont tény, hogy ritkán fordul az elő, hogy magas-színtű szolgáltatást alacsony áron kapjon az ember.  A valóban "fapados" ülések között meglehetősen szűk hely volt.
A lényeg számomra viszont az volt, hogy sikerült négy hónap elteltével, több mint 3000 ezer kilométer leküzdésével ismét együtt lenni a családommal!