2011. szeptember 13., kedd

Sevilla

Amikor elkezdtem írni a blogot, megemlítettem a barátaimnak, ismerőseimnek, hogy néhány dologról a blogomon keresztül értesülhetnek. Örömmel vettem az első post-ok után a véleményeket, akár pozitív vagy negatív értelemben kaptam bírálatot. Az egyik felvetés az volt, hogy jó-jó de miért is van ez a blog, mert ma már a neten minden olvasható! (Lehet, hogy nem olvasta el a "Teljes profil megtekintése" részben leírtakat.)
Való igaz, minden megtalálható a neten! Sevilla-ról is! Na-ná!
Bizonyítékul íme! Csak néhány oldal!
Sevilla
Plaza de Espana
Parque de Maria Luisa
Catedral de Santa Maria
Alcazar

Video 1
Video 2

Több éve terveztük, hogy amikor egyszer itt leszek, teszünk egy kirándulást Sevilla-ba. Mindig valami közbejött, de most sikerült.
A Santa Maria katedrális közelében egy mélygarázsban parkoltunk le. Onnan csak egy rövid utat kellett gyalogolni, a Plaza Virgen de los Reyes -ig.


Majd kocsira "pattantunk" és a kocsisunk idegenvezetésével egy kis áttekintést kaptunk a Plaza Espanol érintésével

A Maria Luisa parkról.


Nekem hetekre lenne szükségem arra, hogy csak ezt a parkot, a " pavilonokkal" az emlékművekkel, egyéb részletekkel jobban megismerhessem, és ez csak a park!
A kocsi visszavitt bennünket a kiindulási ponthoz, és a fenséges Santa Maria-katedrálisban tettünk egy sétát. Bízom abban, hogy ide visszatérhetek még!

Keresztül mentünk a Patio de los Naranjos udvaron ahol szintén kevés volt az eltöltött idő.
Giralda


Ebédelni egy közeli étterembe mentünk, a teraszon ülve jó lehetőség adódott egy kis felfrissülésre.
Térkép
Antiqua Taberna Las Escobas

Ebéd után következett az Alcázares Reales. Mint annyi más nevezetesség megtekintésénél is nagy gondot fordítanak a minos validos látogatókra. Így nagyon sok helyen biztosították az akadálymentes közlekedést.


A mórok nagyszerű civilizációt teremtettek Andalúziában, csaknem nyolcszáz éves uralmuk alatt. Spanyolország miután felszabadult a mór uralom alól egykettőre a világ legerősebb hatalmává emelkedett. Lenyűgöző élmény volt számomra évszázadok múltával a különböző kultúrák alkotásait csodálni.
Még több fotó

2011. szeptember 6., kedd

Puerto de la Duquesa

Kellemes pár órát töltöttünk Duquesa-ban a kikötőben, Marbella és Gibraltár között, pontosabban a kikötő félúton van Castillo de la Duquesa és San Luis Sabinillas falvak között. Közigazgatásilag Manilvához tartozik.

A kikötő méltán kapta meg a Kék zászló minősítétést. A festői környezetben minőségi kiszolgálást kapnak a kedvtelésből használt hajók,

a helyi halászok, vagy aki a csónaktúrát,vagy a búvárkodást választja. A tengerészeti iskolában különböző oktatás folyik, (vitorlás, búvár, motorcsónak)
Számos étterem, bár, kávézó várja a vendégeket.
A spanyol konyhát képviselő éttermek mellett megtalálható itt a mexicói,

olasz, kínai, indiai, angol, ír ételeket kínáló áttermek. Kellemes időtöltés a csendes kávéházakban ülni a kikötő felé fordulva, figyelni a kikötői életet.



Video

Az éttermek , kávézók, bárok mellett számos üzlet, butik, és szolgáltatóhely (tornaterem, fodrász, bank stb.) működik.
Mi siesta időben voltunk Duquesa-ban. Az éttermeket akkor takarították, az üzletek is zárva voltak, néhány óra múlva azonban nyüzsgő élettel telik meg a környék.

A kikötő környékén a gyönyörű homokos strandok nyár közepén sem túlzsúfoltak.


Video

A golf kedvelői is az autóút túloldalán kiváló minőségű pályákat találnak.